Unge tager et sabbatår efter folkeskolens 9. og 10. klasse

Sabbatår efter folkeskolens 9. og 10. klasse – med mening!

Kan man tage et sabbatår efter 9. eller 10. klasse?

Svaret er: Ja! De fleste tænker, at et sabbatår kun kan lade sig gøre efter en færdiggjort ungdomsuddannelse. Men Egå Ungdoms-Højskole giver dig muligheden for også at tage et meningsfuldt sabbatår efter 9./10. klasse. Så længe du er imellem 16 til 19 år kan du gå på ungdomshøjskole.

Et sabbatår er en rigtig god idé for dig, der endnu ikke ved, hvad du vil efter 9. eller 10. klasse. Måske overvejer du efterskole? Måske en erhvervsuddannelse? Måske gymnasiet? Måske noget helt fjerde? Der er så mange valgmuligheder, at det nærmest gør det endnu sværere at vælge retning og uddannelse. Et sabbatår er en mulighed for at give dig tid til at tage de rette valg.

Læs mere om et ophold på ungdomshøjskole i vores brochure.

7 gode grunde til at tage et sabbatår efter folkeskolens 9. eller 10. klasse

Mange unge stiller sig selv spørgsmålet; ”hvad skal jeg være?” og det er de færreste, der kan svare på dette efter at have afsluttet 9. eller 10. klasse i folkeskolen. Derfor kan det være en rigtig god idé at stoppe op og tage en pause i form af et sabbatår efter folkeskolen.

Men ikke bare en hvilken som helst pause, hvor du bare går og tusser rundt derhjemme – for uden nye inputs risikerer du at gå helt i stå. Og så finder du ikke svaret på, hvilken vej du skal gå. Det skal være et sabbatår med mening. På Egå Ungdoms-Højskole kan du få hjælp til at finde den rigtige retning for dig efter folkeskolen.

Her er 7 af de bedste grunde til at tage et sabbatår efter 9. eller 10. klasse på Egå Ungdomshøjskole:

  1. Bliv afklaret og uddannelsesparat
  2. Ingen eksaminer, lektier eller karakterer
  3. Sov længe (vi møder først kl. 10!) og få noget meningsfuldt at stå op til
  4. Fester og udflugter
  5. Studierejser og fede oplevelser
  6. Mød andre unge mennesker og få nye venner
  7. Få ny motivation

Vi hjælper dig med at finde det, du har lyst til og hjælper dig videre i livet og i uddannelse, samtidig med at du får et halvt eller et helt år med fede oplevelser, nye venner og spændende fag.

Hos os har vi ikke lektier, karakterer og eksamener, og du vælger frit dine fag. Vi har 35 fag, du kan vælge mellem imellem, se fagene på Egå Ungdoms-Højskole her.

Lad Clara og Freja fortælle dig, hvorfor det er så fedt at gå på ungdomshøjskole i videoen herunder.

Har du lyst til et sabbatår på Egå Ungdoms-Højskole?

Hvis du har lyst til at høre mere om mulighederne for at tage et sabbatår efter 9. klasse hos os, så er du velkommen til at tage dine forældre under armen og få en rundvisning på skolen. Oplev højskolen på nærmeste hold, mød lærere og elever og få et lille indblik i en dagligdag, som er noget helt særligt. Ring til os på tlf. 8622 0126 eller send os en mail på info@euh.dk.

Bliv inspireret til dit sabbatår efter folkeskolen: Læs mere om et ophold på ungdomshøjskole i vores gratis brochure.

Læs også vores artikel om at være skoletræt og hvad vi kan gøre for at hjælpe dig.