Er du skoletræt og måske droppet ud af dit gymnasium eller din efterskole?

Se, hvorfor et ophold på ungdomshøjskole er en god mulighed for skoletrætte unge!

Et ophold på Egå Ungdoms-Højskole giver helt nye muligheder for skoletrætte unge til at finde deres vej videre i livet og i uddannelse. Hvad gør man, hvis man er skoletræt? Man tager presset væk og giver plads til nye og motiverende oplevelser, der kan bringe lysten og selvtilliden tilbage. Vi har ingen lektier, karakterer eller eksamener og vi møder sent. Det giver os tid og rum til at tage os godt af hinanden og dyrke de interesser vi vil, fordi vi vil og ikke fordi vi skal. Læs mere om skoletræthed her. På ungdomshøjskole får du et break fra den normale skolegang, så du med fornyet mod og styrke kan blive uddannelsesparat og klar til at møde dit livs fremtid. Ungdomshøjskolen er for dig der er imellem 16 til 19 år, og er et oplagt alternativ til gymnasiet, 10. klasse eller efterskole.

“Det er en oplevelse for livet. Det er mennesker du aldrig glemmer. Det er frihed til at vokse. Der er ingen, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad du kan. Det giver helt nye muligheder for at udvikle sig” – Sara 17 år.

Læs mere i vores brochure – her!

Slut med skoletræthed: Fordyb dig i dine interesser på Egå Ungdoms-Højskole

Skoletræthed får du ikke hos os på Egå Ungdoms-Højskole, da vi hverken har eksamener eller karakterer. Her vælger du frit mellem en masse forskellige kreative, praktiske, sportslige og engagerende diskussionsfag. Der er mange muligheder at vælge imellem, så der er helt sikkert også noget for dig. Du kan bl.a. fordybe dig i:

  • Teater
  • Kunst
  • Esport
  • Idræt
  • Design
  • Foto/Film
  • Musik
  • Psykologi & Filosofi
  • Politik & Samfund
  • Bæredygtighed

Se selv de mange fag du kan vælge på Egå Ungdoms-Højskole lige HER.

Find din indre motivation og livsglæde sammen med andre unge.

“Egå Ungdoms-Højskole har givet mig selvtillid, tålmodighed og erfaring” – Sara 17 år.

Vi har spurgt en stor gruppe af vores gamle elever, hvad de har fået ud af at gå på ungdomshøjskole. Mange af dem giver udtryk for, at de genfinder deres indre motivation og livsglæde. Se på billedet herunder hvad eleverne har svaret.

Hvad får man ud af at gå på højskole?

Hør fra en anden skoletræt teenager, hvad et ophold på ungdomshøjskole kan gøre for dig, når Sara fortæller om sit ophold i videoen herunder.

Få bugt med skoletrætheden: Et ophold på ungdomshøjskole virker!

Ifølge regeringens Kombinationsprojekt fra 2015 siger de hårde facts, at et ophold på højskole giver dig 27% større chance for at gennemføre en ungdomsuddannelse efterfølgende og at 80% af de unge efter endt højskoleophold enten er i uddannelse eller i arbejde. Det kan altså godt betale sig at bruge et halvt eller et helt år på at finde modet, selvtilliden og motivationen på en ungdomshøjskole, alt imens du får nye venner og oplevelser, du aldrig vil glemme. Vi på Egå Ungdoms-Højskole ved Aarhus er specialister i at hjælpe dig videre i livet og i uddannelse!

Skoletræt i gymnasiet: Hvad gør man?

Det er nemt at blive skoletræt i gymnasiet: Lektiepresset er stort, der kan være høje forventninger til sociale relationer og status – og så har vi ikke engang nævnt eksamensstress. Hvis man først bliver skoletræt og begynder at sakke bagud i gymnasiet i forhold til lektier og afleveringer, så kan det være enormt svært at genfinde sin motivation til at indhente det forsømte. Det kan være svært at indrømme, at man har brug for hjælp til at komme ovenpå igen. Og hvis motivationen fuldstændigt er væk i hverdagen, kan selv de mest støttende forældre ikke bære én igennem gymnasietiden. Den bedste hjælp man kan give en ung, der lider under skoletræthed er at tage skoletrætheden alvorligt. Kom væk fra de tunge skolepligter og genvind motivationen for at fordybe sig og lære. Men uden eksamenspres. Og en ny hverdag med nye rutiner og udfordringer. Der er mange muligheder for at genfinde motivationen ved at tage et ophold på Egå Ungdoms-Højskole.

Et tilbud med mange muligheder til skoletrætte unge.

Et højskoleophold er et godt tilbud til skoletrætte unge, og vi vil rigtig gerne vise dig de mange muligheder på Egå Ungdoms-Højskole. Læs mere om mulighederne for skoletrætte unge hos os i vores brochure, eller ring til os på tlf. 86 22 01 26 og book en rundvisning på højskolen sammen med dine forældre.