egu på højskole

EGU på højskole

Hvordan hænger EGU på højskole lige sammen. Meget godt faktisk.

Det er muligt som EGU-vejleder at udarbejde en uddannelsesplan, hvori et ophold på en ungdomshøjskole indgår.

Under opholdet vil eleven følge den almindelig undervisning, samtidig med at de modtager studie og uddannelsesvejledning for at afklare de uddannelses- og erhvervsmuligheder, som ligger i fremtiden.

Et ophold for en EGU-elev kan give dem dybe personlige faglige kompetencer, de kan bruge videre i uddannelses eller direkte i erhvervslivet. Dette ligger jo godt i tråd med EGU-lovens formålsparagraf ”EGU´s opgave at give den unge personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som fører til optagelse på en erhvervskompetencegivende uddannelse eller beskæftigelse på arbejdsmarkedet”. Samarbejdet mellem ungdomshøjskolerne og EGU gør, at unge, som måske har følt sig fagligt utilstrækkelig eller er krakkeleret i uddannelsessystemet, efter endt ophold er i stand til at stå distancen, gennemføre en uddannelse og holde på et job. Eleven komme ud med selvtilliden i orden og med nogle forudsætninger, der kan bringe dem videre i livet og uddannelse.

Efter endt ophold modtager vores EGU-elever selvfølgelig et højskolebevis, på samme vilkår som de andre på skole. Dette bevis beskriver mål og indhold for den enkeltes ophold på ungdomshøjskolen. Læs mere om hvordan et højskoleophold kan blive en del af en EGU her.