Alternativ til 10. klasse

Hvad skal jeg efter folkeskolen?

Mange elever i 8.- 9.- og 10. klasse er i tvivl om deres uddannelsesparathed og har brug for et godt alternativ til efterskole, gymnasium eller 10. klasse for at finde dem selv og deres motivation til at komme videre i uddannelse. Ungdomshøjskolerne er et rigtig godt alternativ til 10. klasse, efterskole eller gymnasium. Har du brug for et break fra den normale skolegang med nye venner og oplevelser, kan du få det her helt uden eksamener, lektier og karakterer.

Alternativ til 10.klasse

Måske kender du ikke til alternative muligheder efter 9. og 10. klasse? Har du allerede din afgangseksamen, men ønsker ikke at gå direkte videre i en ungdomsuddannelse, er et højskoleophold for unge, måske noget for dig? Her får du er break fra den normale skolegang, hvor du kan koncentrere dig om dine interesser og udvikle dig personligt. Du kan også tage et ophold hos os efter 10. klasse, så længe du er imellem 16-19 år.

Alternativ til gymnasiet

Måske er du droppet ud af dit gymnasium fordi at du er skoletræt, eller måske er du ikke klar til at starte endnu? Frygt ikke! Forskningsresultater viser, at et ophold på højskole kan være med til at gøre dig uddannelsesparat. Hele 27% flere gennemfører sin ungdomsuddannelse efter et højskoleophold ifølge regeringens Kombinationsprojekt fra 2015. Du kan altså sagtens finde vej tilbage til en ungdomsuddannelse, selvom du i første omgang måske ikke syntes, at det var noget for dig. Du bliver modig, motiveret og fyldt med selvtillid af at gå på ungdomshøjskole. Se selv på billedet herunder, hvad vores tidligere elever siger, at de har fået ud af et ophold hos os.

Fællesskab og selvbevidsthed

Alternativ til efterskole

Måske er du droppet ud efterskolen, men ønsker stadig at være en del af et fællesskab og finde nye venner uden at blive skoletræt? Det kan du på ungdomshøjskolerne. Vi har ingen lektier, karakterer og eksamener. Her er der mere frihed end på en efterskole og du vil mærke, at vi forsøger at inddrage og engagere dig mere i udviklingen af fællesskabet, ved at give dig lidt mere ansvar og medindflydelse. Vi har derfor ikke sat en masse regler op for dig på forhånd, men forsøger at involvere dig, så du tager medansvar for det sociale liv på højskolen. Her har vi tiden til at tage os godt af hinanden og udvikle os sammen med andre.