Var efterskolen ikke lige for dig?

Kom godt videre!

 

Overvejer du at droppe ud af efterskolen, eller er du blevet smidt ud af din efterskole? Men er du langt fra færdig med sammenholdet og de oplevelser, der hører med? Så kunne en ungdomshøjskole være for dig.

 

Hvad er en ungdomshøjskole?

En ungdomshøjskole er en højskole for unge mellem 16-19 år. En af de ting hvor en ungdomshøjskole skiller sig ud fra efterskolen er, at vi ikke har eksaminer. Du har derfor ikke nødvendigvis de traditionelle skolefag, men kan vælge mellem et bredt udvalg af fag som bl.a. idræt, musik, kunst og film.

Dette kan du bl.a. forvente af et ophold på en ungdomshøjskole:

  • Cafeaftener
  • Studieture
  • Fester i weekenderne
  • Tid til at dyrke nye og gamle interesser
  • Spændende projekter

Det eneste, vi stiller krav til, er din nysgerrighed og lyst til at være en del af hverdagen.

 

De mere traditionelle skolefag

Vil du stadig gerne fylde skemaet ud med de mere traditionelle fag, finder du også dem blandt ungdomshøjskolernes tilbud. Du finder bl.a. dansk, engelsk, politik og samfund, matematik samt filosofi og psykologi. Fagene kan dog variere fra skole til skole, men du kan se alle fagene her.

 

Vil du være en del af fællesskabet?

Vi er kun to ungdomshøjskoler i Danmark: Egå Ungdoms-Højskole ved Aarhus og Ungdomshøjskolen ved Ribe i Sønderjylland. På begge skoler har vi fokus på de traditionelle højskoleværdier, men på en ungdomshøjskole finder du kun unge i aldersgruppen 16-19 år.

 

Vi har løbende optag

Der starter nye hold januar og august, men begge ungdomshøjskoler har løbende optag, så du nemt kan hoppe ind på et hold i løbet af året.

Har vi vakt din interesse? Så giv os et kald eller kontakt os via formularen og hør mere om, hvordan du kan blive en del af fællesskabet.

Så fortvivl ikke hvis du er blevet smidt ud eller overvejer at droppe ud af din efterskole, du finder andre alternativer, hvor du får nye spændende oplevelser og et stærkt fællesskab.

 

Hør hvad Sara fortæller om sit ophold på ungdomshøjskole

 

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På UHR ønsker vi undervisning, der skaber nysgerrighed og udsigt til livet. Få tid til fordybelse og plads til forandring. Vi ligger midt i Nationalpark Vadehavet kun 8 km fra Danmarks første hovedstad

Besøg UHRs hjemmeside

Egå Ungdoms-Højskole (Aarhus)

EUH er beliggende tæt på skov og strand og blot ni km fra Aarhus centrum. Bybussen kører hvert kvarter, så er du elev på EUH, er du både tæt på natur og by.

Besøg EUHs hjemmeside

Jeg er vild med fællesskabet, og det at man ikke behøver nogen facade. Alle er accepteret som dem de er. Hvis du gør en indsats, er et ophold på en ungdomshøjskole noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Maria

Ungdomshøjskoleelev

Jeg har lært rigtig meget om mig selv mens jeg har været her. Hvis man ikke var særlig social inden man kom, lærer man hurtigt at blive det. Det er helt sikkert noget jeg tager med mig videre.

Thorkild

Ungdomshøjskoleelev

Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen.

Jonas

Ungdomshøjskoleelev

Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig. Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt.

Frida

Ungdomshøjskoleelv

Bestil brochurer

Få tilsendt brochurer fra ungdomshøjskolerne.
Klik her for bestilling …

Book en rundvisning

Få en rundvisning og se faciliteterne.
Book rundvisning her …

Det siger vores elever

Hvad får man ud af at gå på ungdomshøjskole.
Læs her hvad eleverne siger …

Her ligger vi

Se hvor de to skoler ligger ved Aarhus og Ribe.
Se kort her …