Er du skoletræt?

Kom godt videre!


Vil du udfolde dig indenfor kreative fag som design, kunst, musik, idræt eller filmproduktion? Og har du lyst til at møde andre unge og få nye venner?

Så er et ophold på en ungdomshøjskole noget for dig. For mange unge kan skoletræthed være et problem. Her kan et anderledes skoleforløb, der modner dem, giver dem afklaring på fremtiden og giver oplevelser for livet være den største hjælp at få. Derfor er en ungdomshøjskole en god mulighed til dig, som er skoletræt, hvad enten du går i folkeskole eller gymnasium.

Ingen eksaminer

På en ungdomshøjskole er der rum til at afprøve nye sider af dig selv. Du kan spille i et band, male et kunstværk, designe en kjole, opføre et skuespil eller tale om det, der er vigtigt i livet – og i dit liv!

Du behøver ingen erfaring for at gå på ungdomshøjskole, og du skal ikke til eksamen.

Det eneste vi kræver, er din nysgerrighed og lyst til at deltage i hverdagen.

Få afklaret dit uddannelsesvalg

Der er mange teenagere, der stiller spørgsmålet “jeg ved ikke, hvad jeg vil være?”. Det hører vi hos rigtig mange af vores elever, hvad enten de er skoletrætte eller ej. På ungdomshøjskolerne kan du få personlig vejledning, der hjælper dig et skridt tættere på, hvad du skal efter dit ophold. Så selvom du ikke ved, hvad du vil lige nu, så forlader du ungdomshøjskolen med en konkret plan, du har lyst og mod på at følge.

Bliv en del af fællesskabet

Som elev på ungdomshøjskolerne bliver du en del af et stærkt fællesskab, som har plads til alle. Du får nye venner og lærer hurtigt, at du måske også har noget til fælles med dem, du normalt ikke ville have snakket med.

På en ungdomshøjskole skaber eleverne og underviserne en indholdsrig hverdag med respekt for hinanden.

Læs mere om de forskellige fag og kontakt os for at bestille en brochure.

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På UHR ønsker vi undervisning, der skaber nysgerrighed og udsigt til livet. Få tid til fordybelse og plads til forandring. Vi ligger midt i Nationalpark Vadehavet kun 8 km fra Danmarks første hovedstad

Besøg UHRs hjemmeside

Egå Ungdoms-Højskole (Aarhus)

EUH er beliggende tæt på skov og strand og blot ni km fra Aarhus centrum. Bybussen kører hvert kvarter, så er du elev på EUH, er du både tæt på natur og by.

Besøg EUHs hjemmeside

Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen.

Jonas

Ungdomshøjskoleelev

Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig. Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt.

Frida

Ungdomshøjskoleelv

Jeg er vild med fællesskabet, og det at man ikke behøver nogen facade. Alle er accepteret som dem de er. Hvis du gør en indsats, er et ophold på en ungdomshøjskole noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Maria

Ungdomshøjskoleelev

Jeg har lært rigtig meget om mig selv mens jeg har været her. Hvis man ikke var særlig social inden man kom, lærer man hurtigt at blive det. Det er helt sikkert noget jeg tager med mig videre.

Thorkild

Ungdomshøjskoleelev

Bestil brochurer

Få tilsendt brochurer fra ungdomshøjskolerne.
Klik her for bestilling …

Book en rundvisning

Få en rundvisning og se faciliteterne.
Book rundvisning her …

Det siger vores elever

Hvad får man ud af at gå på ungdomshøjskole.
Læs her hvad eleverne siger …

Her ligger vi

Se hvor de to skoler ligger ved Aarhus og Ribe.
Se kort her …