Højskole for unge

Højskole for unge

 

Hvad er en ungdomshøjskole? En ungdomshøjskole er en højskole for unge mellem 16 og 19 år. Det er studietur, fællesskab, anderledes fag du selv vælger og nye venner.

Et højskoleophold for unge mellem 16 til 19 år giver oplevelser for livet. Du kommer på studietur til syden eller på ski, du får frihed til at dyrke nye og gamle interesser, og du møder andre unge, som hurtigt bliver dine gode venner.

Et stærkt fællesskab

Det sociale er en meget stor del af det at gå på en ungdomshøjskole i Danmark. Du bor tæt sammen med andre unge, og sammen deler I alt det sjove og svære i hverdagen. Der er plads til forskellighed og til at fordybe sig i sine kreative projekter. Samtidig er det en forudsætning for et godt ophold, at du har lyst og vilje til at deltage i undervisningen og samværet.

Et tag selv bord af spændende fag

På en ungdomshøjskole har du mulighed for at bruge tiden på det, du brænder for. Vi tilbyder primært kreative og praktisk orienterede fag, såsom design, musik, kunst og sport. I fag som politik og psykologi søger vi svar på nogle af de vigtige spørgsmål i livet. Du vælger selv, hvilke fag du vil hengive dig til, og der er ingen eksaminer eller faglige forudsætninger for at deltage. Det vigtigste er, at undervisningsforløbene pirrer din nysgerrighed og lyst.

Få afklaret dit uddannelsesvalg

Mange elever, der starter på en ungdomshøjskole, er i tvivl om, hvad de skal bagefter. Måske er du droppet ud af en ungdomsuddannelse og har brug for et pit stop – et afbræk fra den almindelige skolegang. Du får en personlig vejleder, der hjælper dig med afklare, hvad der skal ske bagefter. Du forlader således skolen med en konkret plan og med lyst og mod til at forfølge den.

To højskoler i Danmark for unge

Der er kun to ungdomshøjskoler i Danmark. Ungdomshøjskolen ved Ribe i Sønderjylland og Egå Ungdomshøjskole ved Aarhus. Kontakt os for at få en rundvisning, for at få afklaret spørgsmål eller for at få tilsendt en brochure.

Hør Sara fortælle om sit ophold på ungdomshøjskole

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På UHR ønsker vi undervisning, der skaber nysgerrighed og udsigt til livet. Få tid til fordybelse og plads til forandring. Vi ligger midt i Nationalpark Vadehavet kun 8 km fra Danmarks første hovedstad

Besøg UHRs hjemmeside

Egå Ungdoms-Højskole (Aarhus)

EUH er beliggende tæt på skov og strand og blot ni km fra Aarhus centrum. Bybussen kører hvert kvarter, så er du elev på EUH, er du både tæt på natur og by.

Besøg EUHs hjemmeside

Jeg er vild med fællesskabet, og det at man ikke behøver nogen facade. Alle er accepteret som dem de er. Hvis du gør en indsats, er et ophold på en ungdomshøjskole noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Maria

Ungdomshøjskoleelev

Jeg har lært rigtig meget om mig selv mens jeg har været her. Hvis man ikke var særlig social inden man kom, lærer man hurtigt at blive det. Det er helt sikkert noget jeg tager med mig videre.

Thorkild

Ungdomshøjskoleelev

Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen.

Jonas

Ungdomshøjskoleelev

Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig. Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt.

Frida

Ungdomshøjskoleelv

Bestil brochurer

Få tilsendt brochurer fra ungdomshøjskolerne.
Klik her for bestilling …

Book en rundvisning

Få en rundvisning og se faciliteterne.
Book rundvisning her …

Det siger vores elever

Hvad får man ud af at gå på ungdomshøjskole.
Læs her hvad eleverne siger …

Her ligger vi

Se hvor de to skoler ligger ved Aarhus og Ribe.
Se kort her …