Hvad skal jeg efter 9. klasse?

Alternativ til 10 klasse

 

Vælg en ungdomshøjskole i stedet for 10. klasse eller efterskole, og få et oplevelsesrigt break fra den almindelige skolegang.

På ungdomshøjskolerne i Ribe og Egå sætter vi eksaminer og lektier på pause. Vi ved nemlig, at mange unge efter otte-ni år med almindelig skolegang sukker efter, at der sker noget nyt. Derfor er dit skoleskema på en ungdomshøjskole fyldt med anderledes fag, du selv vælger. Foto, drama, musik, sport og kunst, for blot at nævne nogle få populære fagområder.

Mere frihed end på en efterskole

Vil du fordybe dig i at fremkalde billeder i fotolokalets mørkekammer eller prøve dig selv af på scenen i dramasalen, bag symaskinen i designlokalet, i idrætshallen eller i øvelokalet med dit band? Valget er dit, for i modsætning til på en efterskole vælger du helt selv. Samtidig har vi ikke helt så mange regler. Vi forventer blot at du kommer i seng, så du er frisk og udhvilet til dagen efter, og som elev har du selv stor indflydelse på skolens hverdag.

Lejrbål og tid til hinanden  

Når tidligere ungdomsskoleelever husker tilbage på deres ophold, er det ofte det stærke fællesskab, og de nye venner de fik, som de husker bedst. Vi bor sammen, spiser sammen, synger sammen hver formiddag og dyrker fælles interesser. Cafeaftener, fester i weekender, studieture og hyggestunder med guitar og lejrbål fylder også en stor del af højskolelivet. Her har du altid en at snakke med om det sjove, svære og det spændende, der sker i dit liv.

 

Læs mere om de forskellige fag, og kontakt os for at bestille en brochure eller en rundvisning.

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På UHR ønsker vi undervisning, der skaber nysgerrighed og udsigt til livet. Få tid til fordybelse og plads til forandring. Vi ligger midt i Nationalpark Vadehavet kun 8 km fra Danmarks første hovedstad

Besøg UHRs hjemmeside

Egå Ungdoms-Højskole (Aarhus)

EUH er beliggende tæt på skov og strand og blot ni km fra Aarhus centrum. Bybussen kører hvert kvarter, så er du elev på EUH, er du både tæt på natur og by.

Besøg EUHs hjemmeside

Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen.

Jonas

Ungdomshøjskoleelev

Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig. Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt.

Frida

Ungdomshøjskoleelv

Jeg er vild med fællesskabet, og det at man ikke behøver nogen facade. Alle er accepteret som dem de er. Hvis du gør en indsats, er et ophold på en ungdomshøjskole noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Maria

Ungdomshøjskoleelev

Jeg har lært rigtig meget om mig selv mens jeg har været her. Hvis man ikke var særlig social inden man kom, lærer man hurtigt at blive det. Det er helt sikkert noget jeg tager med mig videre.

Thorkild

Ungdomshøjskoleelev

Bestil brochurer

Få tilsendt brochurer fra ungdomshøjskolerne.
Klik her for bestilling …

Book en rundvisning

Få en rundvisning og se faciliteterne.
Book rundvisning her …

Det siger vores elever

Hvad får man ud af at gå på ungdomshøjskole.
Læs her hvad eleverne siger …

Her ligger vi

Se hvor de to skoler ligger ved Aarhus og Ribe.
Se kort her …