Et godt alternativ

Tilbud til unge mellem 16 og 19 år, der ikke kan optages på en erhvervsuddannelse efter den nye erhvervsskolereform

 

Et godt alternativ for unge til at komme videre

Et ophold på en ungdomshøjskole kan fungere som et godt supplement til unge mellem 16-19 år, der ikke kan optages på en erhvervsuddannelse efter den nye erhvervsskolereform. Et ophold kan også være med til at gøre den enkelte elev klar til nye udfordringer i form af uddannelse og fremtid.

Supplement til Grundforløb 1 på erhvervsuddannelserne

Hvis den unge er faldet fra GF1, men gerne vil have mulighed for at fortsætte på GF2, kan et højskoleophold være relevant. Her repeteres der i hovedtræk det, der normalt læres på GF1 på erhvervsskolerne. Efter endt kursusophold er det lige til at springe på GF2.

Klargøring til en ungdomsuddannelse

Et ungdomshøjskoleophold er også relevant for den unge, som ikke har en klar idé om, hvad vedkommende vil, efter 9./10. klasse. Eleven får:

  • Et livsafklarende forløb med mange spændende fag.
  • Mulighed for at udvikle sig henimod at kunne bestå eksamen i eksempelvis dansk og matematik.
  • Faglig og social udvikling i form af forbedret kommunikation, værktøjer til at deltage i undervisningen, og mulighed for at styrke egen identitet/selværd.
  • Et forpligtende fællesskab med andre unge.
  • Mulighed for afklaring omkring uddannelsesvalg, i form af mentorsamtaler og besøg på uddannelser.

Ungdomshøjskolen ved Ribe og Egå ungdomshøjskole tilbyder sådanne højskolekurser.

Praktisk

Klik ind på den enkelte ungdomshøjskole herunder for at læse mere specifikt om fag, oplevelser og kursernes forløb og pris.

Der er mulighed for mentorordning til elever, som kræver ekstra støtte. Dette skal dog aftales med ungdomshøjskolen inden kursusstart.

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På UHR ønsker vi undervisning, der skaber nysgerrighed og udsigt til livet. Få tid til fordybelse og plads til forandring. Vi ligger midt i Nationalpark Vadehavet kun 8 km fra Danmarks første hovedstad

Besøg UHRs hjemmeside

Egå Ungdoms-Højskole (Aarhus)

EUH er beliggende tæt på skov og strand og blot ni km fra Aarhus centrum. Bybussen kører hvert kvarter, så er du elev på EUH, er du både tæt på natur og by.
Besøg EUHs hjemmeside

Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen.

Jonas

Ungdomshøjskoleelev

Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig. Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt.

Frida

Ungdomshøjskoleelv

Jeg er vild med fællesskabet, og det at man ikke behøver nogen facade. Alle er accepteret som dem de er. Hvis du gør en indsats, er et ophold på en ungdomshøjskole noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Maria

Ungdomshøjskoleelev

Jeg har lært rigtig meget om mig selv mens jeg har været her. Hvis man ikke var særlig social inden man kom, lærer man hurtigt at blive det. Det er helt sikkert noget jeg tager med mig videre.

Thorkild

Ungdomshøjskoleelev

Bestil brochurer

Få tilsendt brochurer fra ungdomshøjskolerne.

Klik her for bestilling …

Book en rundvisning

Få en rundvisning og se faciliteterne.

Book rundvisning her …

Det siger vores elever

Hvad får man ud af at gå på ungdomshøjskole.

Læs her hvad eleverne siger …

Her ligger vi

Se hvor de to skoler ligger ved Aarhus og Ribe.

Se kort her …

Har du spørgsmål

Du er til enhver tid velkommen til at kontakte os. Du kan enten skrive til os på alle tider af døgnet eller ringe til os i kontorets åbningstid.

Kontakt os